Nors konjakas garbių damų ir ponų yra geriamas kaip taurusis gėrimas, taip pat jis puikiai tinka ir į saldumynus. Gabios šeimininkės gerai žino, kad konjakas gali nuostabiai pagerinti skonį įvairių gaminių, saldumynų.
Vafliai su kremu
Atrodytų, jeigu gaminami vafliai, tai kurgi ir tas konjakas tiks? Tačiau iš tiesų yra nemažai vietų, kur jis gali būti pilamas. Pavyzdžiui, kuo puikiausiai konjakas gali būti pilamas į maistą, kuris nebus nei kepamas, nei verdamas. Nelabai prasminga pilti alkoholį į kepinius, nebent norime išgauti ypatingą purumą. Jeigu pripilsime daug alkoholio į mielinę tešlą, tuomet alkoholis išgaruos ir ten susiformuos kiaurymės, tai bus papildomas kepinio privalumas. Tačiau tam nebus naudojamas toks geras gėrimas kaip konjakas, užteks ir paprastesnio spiritinio gėrimo. Tačiau konjakas gerai tiks tada, kai norėsime pagardinti kokį nors kremą, užtepėlę ar kažką kito, ko neveiks aukšta temperatūra.
Jeigu kepame traškius skanius vaflius, galbūt norėsime juos užpildyti skaniu grietininiu kremu. Jį išskusime iš grietinėlės, cukraus, kvapiųjų medžiagų ir galbūt įpilsime kelis šaukštus konjako. Tada konjakas suteiks nuostabų papildomą skonį bei kvapą, ir mūsų saldumynas bus dar labiau ypatingas.
Saldainiai su konjaku
Prekyboje galima rasti ir saldumynų su konjaku. Tai yra, saldainių šokoladinių, kurių viduje būtų arba grynas konjakas, arba konjakas, sumaišytas su kokia nors uogiene, cukrumi. Tai yra labai skanūs saldumynai, kurių prisivalgius geriau nesėsti už vairo. Be to, suvartojus tokių saldumynų, reikia gerai apsižiūrėti, ar neišsitepėte drabužių. Gal viskas gerai, jeigu tikrai mokate tinkamai valgyti. Tokį saldainį su konjaku reikia valgyti išsižiojus plačiai ir įsimetus visą saldumyną į burną. Netinkamas būdas valgyti – kandžioti ir po truputį skanauti. Tada tikrai apsipilsite lipniu konjaku arba likeriu ir užuot pajautus didelį tokio maisto malonumą, labai nusivilsite.
Eklerai
Ekleruose esantis kremas yra nepaprastai riebus, jis arba būna grietininis, arba iš sviestinio mišinio. Jeigu norite džiaugtis eklerais, tai jums taip pat gali praversti kremas su konjaku. Pasigaminti jį galite pagal bet kurį internete esantį receptą. Įdomus faktas. Jeigu eklerus paskui sudėsite į šaldytuvą, jie galės ilgai stovėti, o būtent konjakas veiks kaip druska žuvį – naikins bakterijas ir padės gaminiui išsilaikyti kuo ilgiau. Žinoma, siekiant ilgesnės trukmės vartojimo, geriau naudoti ne natūralų pieną kremui, o pieno miltelius arba pasterizuot pieną.